Samen vooruit in de circulaire economie:
CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis.

Naar een duurzame wijk Neerbosch Oost

Havo en vwo-scholieren van het Mondial College in Nijmegen hebben in juni 2018 een week lang onderzoek gedaan in de wijk Neerbosch Oost In Nijmegen en hebben adviezen opgesteld hoe deze wijk zo duurzaam en circulair mogelijk kan worden gemaakt.

Het project werd uitgevoerd als een Green Capital Challenge in het kader van Nijmegen European Green Capital 2018.  De wijkmanager van Neerbosch Oost heeft deze jongeren uitgedaagd om een duurzaam masterplan voor deze wijk op te stellen.

Jongeren hebben zich hiervoor laten inspireren door een groot aantal deskundigen vanuit de wijk, de gemeente en bedrijven uit de regio. Dat heeft geleid tot een vijftal adviezen met daarin aandacht voor:

  • Energie (besparing en opwekking)
  • Afval (beperken, gescheiden inzamelen e hergebruiken)
  • Duurzame mobiliteit (personenvervoer en goederenvervoer)
  • Duurzaam wonen
  • Gezondheid en sport
  • Sociale duurzaamheid
  • Groenvoorzieningen

De resultaten vind je in de volgende Vlogs hieronder.
Bekijk ook de toekomstfilmpjes van deze leerlingen (deze zijn niet openbaar, vraag wachtwoord aan via j.raaijman).