Samen vooruit in de circulaire economie:
CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis.

Leerlingen Dominicus College combineren duurzaamheid met saamhorigheid

138 derdejaarsleerlingen van het Dominicus College in Nijmegen hebben masterplannen opgesteld om de wijk de Biezen/Waterkwartier meer duurzaam te maken.

Ze zijn hiervoor in november 2018 en in januari 2019 steeds drie dagen gaan kijken in de wijk, hebben gesproken met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Ze hebben de problemen en kansen van deze wijk in beeld gebracht en uiteindelijk vijf verschillende adviezen hierover uitgebracht aan een jury met onder meer wethouder Harriet Tiemens. Opvallend was dat de leerlingen oplossingen hebben bedacht waardoor niet alleen de duurzaamheid in de wijk toeneemt, maar ook de saamhorigheid in de wijk willen aanpakken. Hierdoor hopen zij de kloof tussen de oorspronkelijke arbeiderswijk waterkwartier en de nieuwe inwoners aan het Waalfront, te verkleinen.

Kijk hieronder voor het verslag van deze projectweek en de adviezen van de verschillende leerlingadviesbureaus.

Adviezen van de verschillende leerlingadviesbureaus